Voedingsadvies

Als gewichtsconsulent is het mijn overtuiging dat het optimaliseren van voeding cruciaal is voor een nieuwe leefstijl, maar dit is absoluut maatwerk. Wat goed is voor iemand is heel persoonlijk, want elk lichaam is anders en ook spelen persoonlijke voorkeuren qua smaak en voeding natuurlijk een rol. Ik ga dus uit van jouw situatie, waarbij wekelijks motiverende consulten je op weg helpen naar een nieuwe leefstijl.

Intake consult

Tijdens ons eerste consult gaan we uitgebreid in op jouw doelen, wensen en (on)mogelijkheden. Je vult vooraf al een uitgebreide vragenlijst in zodat we tijdens ons intakeconsult heel gericht te werk kunnen gaan en je houdt voorafgaande aan ons intakeconsult 2 dagen je voeding bij in een app of je schrijft het gedetailleerd op.

Het intakeconsult is een kennismaking, we bespreken doelen en eventuele gezondheidsklachten, we bespreken voeding en maken een plan op maat om mee te starten. Uiteraard bepalen we via metingen ook gewicht, vetmassa, spiermassa, visceraal vet en omvang. Na het intake consult ontvang je per email een plan van aanpak en een voedingsadvies.

Vervolg consulten

Tijdens de vervolgconsulten bespreken we jouw  ervaringen en vragen, gaan we in op voeding, stellen we indien nodig doelen bij of stellen we nieuwe doelen.

We plannen eenmaal per week een lichaamsmeting in zodat we de voortgang en ontwikkeling ook daar inzichtelijk kunnen maken. Uiteraard gaat het niet alleen om gewicht of spiermassa, we kijken ook naar hoe je jezelf voelt, hoe je conditioneel vooruit gaat en naar je energiehuishouding.

Hopelijk gaat alles vlot en voorspoedig, maar als dat niet zo is bekijken we tijdens de vervolgconsulten naar de oorzaken en passen waar nodig het advies aan. Natuurlijk zijn de consulten bedoeld om je te motiveren om met jouw doelen bezig te blijven en ze te behalen, dit krijgt dan ook zeker de aandacht!

Leefstijlverandering is een geleidelijk proces dat stapsgewijs verloopt en tijdens onze consulten wordt je daarin gecoacht, telkens weer een stapje maken op weg naar een gezonde levensstijl die bij jou past en voor jou werkt.

Voedingsadvies en wandelconsulten

Ik geloof dat wandelconsulten een ontzettende meerwaarde hebben ten opzichte van een standaard consult in de praktijk. Dus indien mogelijk gaan we tijdens consulten lekker samen naar buiten om te wandelen en ondertussen bespreken we hoe het gaat, we slaan dan twee vliegen in een klap. Lees hier meer over wandeltrainingen. 

Het heeft een aantal  belangrijke voordelen..  uiteraard ben je dan even lekker in beweging en verbrandt je gelijk lekker wat energie, maar het praat ook gemakkelijker en je kunt je gedachten vaak beter op een rijtje zetten als je buiten aan het wandelen bent. Bovendien is wandelen in de buitenlucht ontspannend en dat is weer goed om onder andere eetlust te regeluren, met andere woorden als je ontspannen bent heb je meestal minder trek in snoep of snacks.

Heb je nog vragen of wil je een kennismaking of intakegesprek aanvragen?

Bel met 06 18 67 60 37

Stuur een mail naar info@gewichtsconsulent-rotterdam.nl