Over mij

Mijn naam is Aziz Hammad

ik ben gelukkig getrouwd met Gesina (de diëtist van praktijk Diëtist Rotterdam).
en wij zijn ouders van onze lieve dochter Robin. Onze gekke hond Phoebe vult ons gezinnetje aan en we genieten er elke dag van.

Nadat we jarenlang op een woonboot in Rotterdam hebben gewoond, zijn we sinds een aantal jaar naar Maassluis verhuisd. Gelukkig wonen we ook nu weer aan het water waar ik geniet van vissen met vrienden of lekker rustig alleen. Gesina en ik doen veel samen, maar ze is geen liefhebber van naar een dobber staren. 😉

De omgeving waar we wonen leent zich gelukkig ook goed om te varen, zwemmen, wandelen, fietsen, skeeleren en natuurlijk de hond uit te laten. Kortom, we zijn als gezin lekker actief en veel buiten.

In mijn jeugd heb ik fanatiek gevoetbald op een redelijk hoog niveau, maar ik moest helaas wegens rugklachten stoppen toen ik 22 jaar was. Mijn motivatie om te sporten was ik toen helemaal kwijt, totdat tien jaar geleden bij mij COPD werd geconstateerd.

Tijdens een turbulente periode waarin Gesina een burn-out had, kreeg ik zelf steeds meer last van mijn luchtwegen en daarbovenop kreeg ook ik een burn-out.

Ik ging met mijn klachten naar de huisarts en kreeg de diagnose COPD en nog diezelfde dag heb ik besloten om het roer om te gooien en ben ik gelijk gestopt met roken. In het begin voelde ik me niet meer mezelf en vond ik het ontzettend zwaar, maar na een paar maanden besloot ik weer te gaan sporten en al na een week voelde ik me een anders mens! Mijn longen gaven geen enkel probleem meer, mijn conditie vloog vooruit en ik had bergen energie. Toen was ik pas echt blij dat ik was gestopt met roken en was gaan sporten!

Met deze veranderde leefstijl ging ik mezelf ook steeds meer interesseren in voeding en wat het voor je kan betekenen. Met een vrouw die werkt als diëtist is voeding altijd een onderwerp, maar nu werd het voor mij persoonlijk ook een veel belangrijker onderdeel van mijn leven.

Ik vond het echt een overwinning dat uit de longfunctietesten blijkt dat mijn longfunctie capaciteit weer goed is, dus niet passend bij COPD. Dit is een fantastisch resultaat van mijn leefstijl aanpassing en inspanningen!

Door al deze veranderingen en omdat ik weet hoe pittig het kan zijn om je leefstijl aan te passen wil ik ook heel graag mensen begeleiden naar een betere gezondheid. Ik weet wat voor verschil het maakt en ik gun iedereen een goede gezondheid en energie om te doen wat belangrijk is in het leven.

Ik vind niets mooier dan mijn eigen ervaring en opgedane kennis in te zetten om een ander ook te helpen zich fitter en vitaler te voelen door aanpassing van voeding, beweging en leefstijl.

Een leefstijl verandering maak je met kleine stapjes en uit ervaring weet ik dat het niet altijd gemakkelijk is, maar uiteindelijk voel je jezelf zoveel beter en fitter dat het echt de moeite waard is om het roer om te gooien. Uiteraard wil ik je daar heel graag bij ondersteunen!

Ik zie je heel graag in de praktijk!

Groeten,

Aziz